Objavljeni detalji 400 miliona korisnika najveće stranice za svingere

Objavljeni detalji 400 miliona korisnika najveće stranice za svingere

LeakedSource je objavio da su došli u posjed baze podataka sa preko 400 miliona korisničkih naloga koji pripadaju kompaniji FriendFinder Networks, Inc.

FriendFinder Networks se bavi prodajom multimedijalnog sadržaja koji je namijenjen odraslima.

Najpoznatiji član ove grupacije je Adult Friend Finder, koji služi za upoznavanje radi neobaveznog seksa, reklamira se kao „Najveća svjetska zajednica za seks i svingerovanje”.

LeakedSource navodno posjeduje 340 miliona naloga sa ove veb stranice. Nalozi sadrže email adrese, lozinke i korisnička imena. Iz LeakedSource-a tvrde da su uspjeli da dođu do 99% lozinki, od kojih su većina bile u clear text obliku. Neke od lozinki su čuvane u hash obliku, korišćenjem SHA-1 algoritam koji je jednostavan za razbijanje.

Pored korisničkih naloga sa Adult Friend Finder-a, LeakedSource posjeduje naloga i sa drugih servisa koji pripadaju ovoj grupaciji. Posjeduju 62 miliona korisničkih naloga za Cams.com, 1.5 miliona naloga sa Stripshow.com, 1.2 miliona naloga za iCams.com i 7 miliona naloga za Penthouse.com. Penthouse.com je magazin za odrasle dok su ostale veb stranice koriste za video chat sa eksplicitnim sadržajem.

LeakedSource se bavi skupljanjem ukradenih podataka sa deepweb-a i drugih lokacija. Ovakvim informacijama se trguje, jer se mogu koristiti za različite spam kampanje ili u svrhe socijalnog inženjeringa.

Napadačima bi mogli posebno biti zainteresovani za korisničke naloge koji su vezani za .gov i .mil email adrese. Naime .gov domeni pripadaju vladinim organizacijama iz SAD-a, dok .mil pripadaju vojsci SAD-a.

Na LeakedSource-u mogu se pronaći 5 650 .gov i 78 000 .mil email-a koji su povezani sa nalozima kompanije FriendFinder Networks.

Izvor:www.securityweek.com

Leave a Reply