Rekordan DDoS napad od 1.35 Tbps pogodio Github

Rekordan DDoS napad od 1.35 Tbps pogodio Github

Github je u srijedu u popodnevnim časovima pogođen sa rekordnim DDoS napadom. Napad koji je dosegao maksimum sa 1.35 Tbps (Terabita po sekundi). Ovaj napad je po intenzitetu jači od napada koji su izvedeni krajem 2016. godine koji uključuju napade na DNS provajder Dyn i napad na hosting kompaniju OVH koji su izvedeni korišćenjem Mirai botneta. Za razliku od ovih napada napad na GitHub je proizveden korišćenjem ranjivih Memcached servera o kojima smo pisali ranije ove sedmice.

Iz GitHub-a su, na njihovom blogu, objavili da je napad poticao od desetina hiljada uređaja na različitim IP adresama. Ovi uređaji su Memcached serverima slali zahtjeve korišćenjem spoof-ovane GitHub-ove IP adrese.  Serveri su vratili oko 126.9 miliona paketa po sekundi što je rezultovalo saobraćajem od 1.35 Tbps.

Ova napad je za 35% jači nego do sada najveći Mirai napadi koji su slali saobraćaj brzinom od 1 Tbps. Realno je očekivati i jače napade u skoroj budućnosti, jer je preko 88 000 Memcached servera ranjivo na ovakve napade.

Izvor:thehackernews.com

Leave a Reply