Ukraden eterium u vrijednosti od 8.4 miliona dolara od Veritaseum-a

Ukraden eterium u vrijednosti od 8.4 miliona dolara od Veritaseum-a

Nepoznati haker je ukrao oko 37 hiljada VERI tokena od Veritaseum peer-to-peer platforme i prodao ih za oko 8.4 miliona dolara u eteriumu prilikom kompanijinog ICO (Initial Coin Offering).

Osnivač Veritaseum-a je postavio detalje hakovanja na BitcoinTalk forume gdje je otkrio da je do kompromitovanja došlo preko kompanije sa kojom je Veritaseum radio.
Haker je ukrao VERI tokene prilikom ICO-a i iskoristio je potražnju za njima da ih momentalno proda. Kompanija je izdala 100 miliona tokena, što znači da ukradena količina, 37 hiljada, predstavlja samo 00.07% ukupne količine. Iz kompanije ističu da iako je količina tokena zanemarljiva, dolarska vrijednost iste nije. Takođe ističu da su tokeni ukradeni od kompanije a ne od korisnika tako da nema štete po same korisnike. Novčanici na koje je prebačen eterium su već ispražnjeni. Ovo je posljednje u nizu hakovanja koji se tiču kripto valuta počev sa hakovanjem Bithumb kripto valutne berze. Pored toga prošle sedmice je ukraden eterium u vrijednosti od 7 miliona dolara iz CoinDash kompanije i iz novčanika Ethereum Parity je ukradeno 30 miliona dolara u kripto valuti.

Izvor:securityweek.com

Leave a Reply