Sve što ste objavili na Facebook-u od sutra je javno dostupno svima

Sve što ste objavili na Facebook-u od sutra je javno dostupno svima

„Sve što ste ikad objavili na Facebook profilu od sutra će postati javno dostupno svima. Ovo uključuje i izbrisane poruke kao i slike kojima ste ograničili pristup. Kanal 13 je objavio prilog o promjenama u Facebook-ovim politikama vezanim za privatnost. Ne dozvoljavam Facebook-u i drugim kompanijama da koriste moje slike, informacije, poruke i postove. Ovim strogo zabranjujem Facebook-u da objavljuje, kopira i distribuira ili poduzima bilo kakve akcije protiv mene ili sadržaja mog profila. Sadržaj ovog profila je privatna i povjerljiva informacija. Kršenje privatnosti je kažnjivo po zakonu.

NAPOMENA: Svi podaci su promjenama politika postali javni, ako ne objavite ovo na svom profilu Facebook će moči objaviti vaše informacije.”

Ako ste u posljednje vrijeme na timeline-u svojih prijatelja pronašli sličan post ili ga i vi objavili postali ste dio Facebook prevare. Ovakve kampanje se pojavljuju se povremeno, ono što je interesantno da dosta često uzmu maha pa se slične poruke mogu vidjeti na mnogim profilima.

Nemojte se brinuti ove tvrdnje nisu istina. Iz Facebook-a su objavili odgovor na ovakve postove: „Ako ste vidjeli postove koji vas obavještavaju da preuzmete kontrolu nad stvarima koje dijelite na Facebook-u nemojte im vjerovati. Naši uslovi korišćenja jasno navode da ste vi vlasnik svih informacija koje objavite na Facebook-u nad kojima imate kontrolu kroz podešavanja vašeg profila. Ništa se nije promijenilo.”

Izvor:thehackernews.com

Leave a Reply