Shadow Brokers nude nove zero day ranjivosti

Shadow Brokers nude nove zero day ranjivosti

Shadow Brokers, grupa koja je objavila eksploatacioni kod koji koristi WannaCry ransomware, objavila je da ima još zero day ranjivosti.

Ova grupa je postala poznata po tome što su hakovali Equation Group, grupu sofisticiranih hakera koji su povezani sa NSA. Oni su u više navrata pokušavali da prodaju alate koje koristi NSA koji uključuju viruse, eksploatacione kodove za ranjivosti u popularnim operativnim sistemima i mrežnoj opremi poznatih svjetskih proizvođača.

Nakon serije neuspješnih aukcija Shadow Brokers su objavili seriju eksploatacionih kodova koji sadrže EternalBlue i DoubleParser koji su korišćeni u kampanji širenja WannaCry virusa.

Shadow Brokers su odlučili da ponude na prodaju nove alate, pokretanjemwine of the monthkluba.

Svako ko se učlani u ovaj klub dobiće eksploatacione kodove za popularne veb čitače, rutere, „pametne“ telefone i operativne sisteme uključujući i Windows 10.

Oni navodno posjeduju i podatke o kompromitovanim SWIFT bankama, kao i podatke o mrežama vezanim koje kontrolišu nuklearne programe zemalja kao što su Rusija, Kina, Iran i Sjeverna Koreja.

Pored ovog Shadow Brokers grupa je kritikovala vladu SAD-a za koju tvrdi da ima špijune u svim većim IT kompanijama. Ovi špijuni navodno dostavljaju ranjivosti NSA prije nego što budu objavljene ili otklonjene.

Izvor:thehackernews.com

Leave a Reply