Hakovan Instagram, ukradene e-mail adrese i telefonski brojevi

Hakovan Instagram, ukradene e-mail adrese i telefonski brojevi

Popularna socijalna mreža Instagram postala je meta napada hakera koji su navodno došli u posjed e-mail adresa i telefonskih brojeva većeg broja korisnika koji uključuje i poznate ličnosti.

Instagram, koji je u vlasništvu Facebook-a, obavjestio je sve verifikovane korisnike da je nepoznati haker došao u posjed privatnih informacija koristeći bug u Instagram-u.

Bug se nalazi u API-u (Application programming interface) koji omogućava komunikaciju Instagram-a sa drugim aplikacijama.

Instagram nije objavio imena poznatih ličnosti čiji nalozi su kompromitovani, ali ova vijest dolazi samo dva dana nakon hakovanja profila pop zvijezde Selene Gomez.

Naime nepoznati haker je preuzeo njen profil sa 125 miliona pratioca na kome je objavio eksplicitne fotografije njenog bivšeg momka, takođe pop zvijezde, Džastina Bibera. Instagram nije objavio da li je ovaj bug korišćen za preuzimanje pomenutog profila.

Korisnicima Instagram-a preporučujemo da aktiviraju dvofaktorsku autentifikaciju. Takođe savjetujemo oprez pri rukovanju sa sumnjivim e-mail i SMS porukama i telefonskim pozivima koje napadač može iskoristiti za socijalni inženjering u cilju preuzimanja verifikovanih profila.

Izvor:thehackernews.com

Leave a Reply