DomainTools štiti korisnike od potencijalno opasnih domena

DomainTools štiti korisnike od potencijalno opasnih domena

DomainTools, firma koja se bavi uočavanjem prijetnji na internetu objavila je novo bezbjednosno rješenje kako bi spriječila phishing napade.

Phishing kampanje najčešće koriste domene koji imaju slična imena legitimnim veb stranicama. Žrtva neće primjetiti razliku ukoliko ne obrati pažnju.

Napadači se predstavljaju kao zaposleni u drugim kompanijama, kako bi prevarili korisnika da im oda informacije ili instalira virus na svoj računar. Ovaj napad je jedan od najjednostavnijih, ali i najefikasnijih, i dogovoran je za većinu infekcija različitim virusima.

Velika većina ransomware kampanje koristi phishing kao alat za distribuciju virusa.  

Alat nazvan PhishEye automatizuje proces identifikacije lažnih domena koji su slični legitimnim brendovima, proizvodima ili imenima organizacija.

PhishEye koristi zaštićene algoritme za analizu grešaka u kucanju i rasporeda slova u imenu. Zadatak PhishEye-a je da uoči maliciozne domene i obavijesti korisnike o njihovom postojanju.

Iz DomanTools-a tvrde da se liste otkrivenih malicioznih domena mogu koristi u spam filterima, firewall-ima i drugim alatima kako bi se korisnici zaštitili od email-ova sa opasnih domena.

Izvor:www.securityweek.com

Leave a Reply